Waarom mensen autoraamfolie laten aanbrengen

U heeft ze vast weleens gezien. De felgekleurde bakken die extreem veel lawaai maken bij het optrekken. Zo’n auto is niet te missen, maar de bestuurder vaak wel. De ruiten zijn dan zeer donker getint. Vaak gaat het om ruiten die donkerder zijn dan wettelijk is toegestaan. Boven de legale limiet is er echter ook een heleboel mogelijk en laat men hun ruiten om verschillende redenen een stukje donkerder maken door middel van autoraamfolie.

Uiterlijk

Het uiterlijk blijft een belangrijke reden voor mensen om folie op de ruiten aan te laten brengen. De voorruit en de ramen van de voorportieren moeten nog veel licht doorlaten, maar het kan stijlvol zijn om de rest van de ruiten een aantal tinten donkerder te maken. Dit valt dan niet bijzonder snel op, maar geeft wel een mooi effect aan de auto. Met name wanneer de auto zelf een donkere kleur heeft is dit zeer de moeite waard.

Licht

Het UV licht van de zon kan het interieur van uw auto op sommige plaatsen sneller doen verkleuren dan op andere plekjes. Dit is voor veel mensen een reden om de ruiten donkerder te laten maken.

Warmte

Naast het UV licht speelt ook de warmte door lichtinval een rol. U kent het vast wel. Na een heerlijk zomerse dag op het strand is het tijd om naar huis te gaan. Het is al begonnen met schemeren, maar zodra u de portier van uw auto open trekt valt u bijna flauw van de deken aan warme lucht die over u heen komt. Wanneer de ramen donkerder zijn laten ze minder licht door. Dat zorgt er voor dat het aan de binnenkant minder warm wordt.

Uw autoruiten

Zou u ook graag donkerdere autoruiten willen? Dan kunt u het beste autoraamfolie laten aanbrengen.