Ben jij al duurzaam bezig? Kies voor afvalverwerking

Per dag gooien we heel veel afval weg: bergen afval. Dit resulteert in bergen afval waar de natuur zich geen raad mee weet. Met zijn allen vervuilen we de wereld hierdoor. Daarom is het van belang aandacht te besteden aan de manier waarop wij ons afval verwerken. Door de verschillende soorten afval bij elkaar te doen kunnen we deze namelijk recyclen en zodoende hergebruiken. Om dit te doen is het van belang dat we ons afval scheiden. Gezien dit niet uit zichzelf gebeurt, moeten wij dit zelf doen. Het wordt ons wel makkelijk gemaakt door de afvalbakken die bij veel winkelcentra of parkeerplaatsen zijn te vinden. Zo kunnen wij gemakkelijk milieubewust zijn en hoeven wij hier zelf niet eens veel voor te doen.

Veel soorten afval

De groenteresten van het avondeten en het papier dat wij weggooien behoren slechts tot een klein gedeelte van het afval. Bedrijven produceren ook bergen afval. Daarnaast horen planten en dieren in dit rijtje thuis. Denk hierbij aan dode dieren of de uitwerpselen van dieren. Dit is echter biologisch afbreekbaar. Maar, dat geldt niet voor ons afval van plastic, nylon of kunststoffen. Dit kan in heel veel gevallen worden hergebruikt. Gezien niet ieder afval zich hiervoor leent, is het van belang dat wij aandacht geven aan het scheiden van afval. Dit bespaart namelijk veel tijd en geld tijdens het sorteerproces. Het afval dat overblijft, ofwel niet gerecycled wordt, noemen we restafval. Dit wordt verbrand en dat is niet goed voor het milieu. Daarom is het scheiden van afval voor afvalverwerking van groot belang.

Scheid je afval: afvalverwerking op de juiste manier

Vind je duurzaamheid belangrijk en houd je je bezig met het milieu? Kies voor een verstandige manier van afvalverwerking en zorg aervoor dat je altijd je afval scheidt.