De voordelen van 3D engineering

Het gebruik van 3D engineering, of BIM, bij technische installaties neemt steeds meer toe. Sterker nog, om mee te doen in de Nederlandse bouw is het eigenlijk een must. Je maakt bij 3D engineering namelijk een model van de te bouwen technische installatie, maar dan op de computer in 3D. Dit betekent dus eigenlijk dat je een virtuele versie hebt van het eindresultaat, nog voordat deze daadwerkelijk wordt gemaakt. Dit biedt allerlei voordelen, en welke dat zijn vertellen we je graag. Lees dus snel verder.

Geen verrassingen

Niet alleen het ontwerp wordt virtueel weergegeven, het geheel kan ook in werking worden gezet. Je kunt daardoor voor de bouw al zien of er misschien iets helemaal niet klopt. Dit voorkomt verrassingen bij het eindproduct.

Ontwerpfouten eenvoudiger voorkomen

Kleinere ontwerpfouten kwam men vroeger vaak pas tegen wanneer de installatie al in ontwikkeling was. Dit betekende vaak dat er (deels) opnieuw begonnen moest worden, zonder garantie dat het de volgende keer wel goed zou zijn. Met 3D engineering kunnen deze foutjes veel eenvoudiger gevonden worden.

Sneller en efficiënter

Het proces van ontwerp tot realisatie voor een technische installatie loopt dankzij 3D engineering veel sneller door. Communicatie, aanpassingen en aanvullingen op het ontwerp worden namelijk veel gemakkelijker om te testen en door te voeren.

Betere kwaliteit

Door 3D engineering ontstaat er bovendien simpelweg meer kwaliteit. Er is meer tijd om na te denken over functies en ontwerp en het produceren hoeft pas te gebeuren wanneer alles helemaal in orde is.

Meer belangrijke informatie beschikbaar voor beheer

Tot slot creëer je met 3D engineering meer kennis van de installatie. Dit is prettig voor het uiteindelijke beheer en onderhoud van de installatie.

Op de hoogte

We hopen je een beter beeld te hebben gegeven van hetgeen 3D engineering voorstelt en wat de voordelen ervan zijn. Bedankt voor het lezen in ieder geval!