Een zorgeloze bevalling met een Kortekaas Verloskundige

Een verloskundige is iemand die precies weet hoe zij een vrouw moet helpen tijdens de bevalling. Toch komt een verloskundige ook voor de bevalling al in beeld. Soms zelfs daarna nog. We vertellen je daarom graag iets meer over het werk van de verloskundige. Je leest het in dit stuk.

Voorafgaand aan de zwangerschap

Veel verloskundigenpraktijken kunnen je informeren over zwangerschap nog voordat je zwanger wordt. Zij hebben veel informatie over hoe je de kans op een gezonde baby kunt vergroten, alsmede mogelijke risico’s en afwijkingen.

Tijdens de zwangerschap

Je kunt ongeveer tussen de 8e en 10e week van je zwangerschap een afspraak maken bij de verloskundige. Samen met de verloskundige reken je dan de datum uit waarop jouw kind waarschijnlijk geboren wordt. Er worden termijnecho’s ingepland om de groei van de baby in de gaten te houden en soms wordt op basis daarvan de uitgerekende datum nog gewijzigd. Verder zal de verloskundige uitgebreid informeren naar eventuele gezondheidsproblemen en erfelijke afwijkingen in de familie. Dit alles heeft als doel om te zorgen dat de zwangerschap, geboorte en uiteindelijk de gezondheid van je kindje helemaal in orde zijn.

Je zult tijdens je zwangerschap zeker wel 10 keer naar de verloskundige gaan. Eerst zitten daar nog een paar weken tussen, maar uiteindelijk ga je iedere week. Zo wordt constant gekeken of alles nog goed verloopt en kun je je samen met de verloskundige goed voorbereiden op de bevalling.

Na de bevalling

De verloskundige komt na de bevalling nog bij je langs om te zorgen dat jij goed herstelt en de baby gezond blijft. Na een aantal weken sluiten jullie met een laatste afspraak af.

Oriënteren

Nu weet je wat meer over het werk van de verloskundige. Ben je nog op zoek naar een geschikte verloskundige? Ga op zoek naar een praktijk die bij je past en ruime ervaring heeft. Wij kunnen bijvoorbeeld Kortekaas verloskundige aanraden!