Hoe zorg ik voor een gezond lunchmoment?

Probeer jij gezond te lunchen maar wil het niet altijd lukken? Er zijn dagelijks vele Nederlanders die het lastig vinden om gezond te lunchen en dit dan ook structureel vol te houden. Het komt namelijk vaak voor dat je toch weer voor die ongezonde lunch kiest. Hoe voorkom je dit? En hoe motiveer je jezelf om toch voor het gezonde te gaan? In deze blog gaan we dieper in op hoe jij een gezond lunchmoment onderdeel van je leven kan maken en dat je niet weer iedere dag de strijd aan hoeft te gaan met jezelf! Wil jij ook gezonder leven? Lees dan dit blogartikel!

Bereid je goed voor

Je kent het wel: je collega’s gaan allemaal iets lekkers en tevens ongezonds lunchen, maar jij wilt juist gezond lunchen. Je gaat uiteindelijk toch overstag en kiest ervoor om ook ongezond te lunchen. Je krijgt vervolgens een schuldgevoel. Dit is wat je juist niet wil. Alles valt en staat dus met een goede voorbereiding. Kies er daarom bijvoorbeeld voor om vooraf al een gezonde lunch klaar te maken. Als je dit namelijk al gedaan hebt en meeneemt naar je werk, is de kans dat je voor het ongezonde kiest veel kleiner. Daarbij is het bijvoorbeeld aan te raden om direct meerdere gezonde lunches te maken voor de rest van de week. Wanneer je namelijk iedere dag weer opnieuw iets gezonds moet bereiden, is de kans dat je er snel genoeg van krijgt erg groot. Op deze manier kies je makkelijker voor een lunchmoment waar je vitaler van wordt!

Kies voor een gezond lunchmoment

Wil jij ook een gezond lunchmoment? En niet één dag in de week maar eigenlijk elke dag? Bereid je dan goed voor en maak het alvast voordat je middag gaat eten klaar. Dit scheelt namelijk al de helft!