Waar je op moet letten bij de aanschaf van een vakantiehuis Algarve

De Algarve in Portugal is een prachtige streek. Het is daarom ook niet zo heel erg gek dat veel mensen er voor kiezen om in deze regio een vakantiehuis aan te schaffen. Je koopt dan een prachtig vakantiehuisje waar je jezelf al helemaal ziet zitten om lekker bruin te bakken in de zon en te genieten van het mooie weer en de heerlijke Portugese keuken. Maar, je wil natuurlijk wel zeker weten dat je geen kat in de zak koopt. Daarom beschrijven we in deze blog waar je op moet letten bij de aanschaf van een vakantiehuis Algarve.

Technische en bouwkundige staat

Deze spreekt eigenlijk een beetje voor zich, maar kan toch nog knap lastig zijn. Zorg dat je het vakantiehuisje laat keuren door een expert. Bij voorkeur iemand uit Nederland, omdat je op die manier zeker weet dat deze onafhankelijk is. Ken je zo iemand, dan is dat ideaal. Zo niet, dan wordt het hoogstwaarschijnlijk toch een Portugees. Controleer dan of zijn werkgever een erkend bureau is. Op die manier weet je zeker dat de keuring van het huis goed wordt gedaan en dat je kunt vertrouwen op de uitkomsten.

Fiscale aspecten

Een vakantiehuisje valt onder vermogen en dus in box 3 voor de belasting. Dit kan gevolgen hebben voor jouw financiële situatie. Bespreek dit met je belastingadviseur en maak verstandige keuzes zodat je vakantiehuisje een lust blijft en geen last wordt!

Extra kosten

Met de aanschaf van het vakantiehuisje ben je nog niet klaar. Je zult ook gemeentebelasting, onderhoudskosten en gas, water en licht moeten betalen. Informeer jezelf hierover voordat je tot de aanschaf overgaat en zorg dat je dit voor jezelf netjes op orde hebt.

Goed voorbereid

Nu je weet waar je op moet letten kun je jouw droom vakantiehuis Algarve gaan zoeken. Veel succes en vooral veel plezier daarbij gewenst.