Wat maakt nu een goede rijschool?

Stel je wilt je rijbewijs gaan halen. Een heel erg goed idee! Wanneer je je rijbewijs eenmaal hebt zul je deze voor de rest van je leven bij je houden. Je kunt dan overal met de auto naartoe en hoeft zelden nog iemand om een lift hoeven te vragen. Dit biedt je ongelooflijk veel vrijheid waar je al snel aan gewend zult raken. Maar eerst moet je nog even dat papiertje binnenslepen. Dat doe je het beste bij een goede rijschool, maar wat is dan eigenlijk een goede rijschool? Dat gaan we je in deze blog haarfijn uitleggen!

De aspecten van een top rijschool

Zoals gezegd geven we je in deze blog een beeld van de aspecten die een rijschool tot een goede rijschool maken. Ze staan hieronder in een handig rijtje weergegeven:

Prijs

Een goede rijschool is niet overdreven duur, maar ook niet heel goedkoop. Je weet dan zeker dat je kwalitatief goede lessen zult krijgen. Dat is op den duur goedkoper dan heel veel goedkope rijlessen, omdat het door de slechte kwaliteit veel langer duurt voor je kunt afrijden.

Leskaart

Goede rijscholen maken bijna altijd gebruik van een leskaart. Hierop staat hoeveel lessen je hebt gehad en hoeveel lessen je nog gaat krijgen. Zo kun je ook bijhouden wat jullie al hebben behandelt en hoe dat ging. Dit helpt je heel erg in het proces.

Het slagingspercentage

Aan het slagingspercentage van een rijschool kun je zien hoeveel % van de rij examens met succes wordt afgesloten. Dit geeft je een idee van de kwaliteit van de rijschool. Het landelijk gemiddelde ligt rond de 50%, dus zorg dat het percentage van jouw beoogde rijschool hier niet teveel van afwijkt.

Op zoek

Nu weet je een beetje waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een goede rijschool. Veel succes!